Σεμινάριο Αντιμετώπισης του Bullying

Κατερίνα, 48χρονών

«Το παιδί μου δε θέλει να πηγαίνει σχολείο. Μου είπε ότι δε του αρέσει γιατί κάποια παιδιά του μιλάνε άσχημα. Του λένε ότι μοιάζει με πρωτάκι δημοτικού ενώ πηγαίνει Τρίτη γυμνασίου. Δεν ξέρω τι να κάνω.»

Θεμιστοκλής, 35χρονών

«Ο γιος μου τον τελευταίο καιρό έχει χάσει τη διάθεση του. Κλείνεται στο δωμάτιο του, δε μιλάει με κανένα, δε θέλει να παίζει… Από τη δασκάλα του έμαθα ότι έχει πολύ συχνούς τσακωμούς με ένα παιδί από μεγαλύτερη τάξη και ότι πολλές φορές του ρίχνει ξύλο, ο ίδιος όμως δε λέει τίποτα. Μα καλά και οι δάσκαλοι δε μπορούν να κάνουν τίποτα;»

Σωκράτης, 52 χρονών

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο σπίτι. Ο γιος μου είναι στην εφηβεία και έχει γίνει πολύ επιθετικός με όλους. Μας παίρνουν τηλέφωνο από το σχολείο επειδή κάνει φασαρίες, Κοροϊδεύει τα άλλα παιδιά, βρίζει τους καθηγητές, κάνει συχνά κοπάνες. Του έχουμε βάλει τις φωνές αλλά δε καταλαβαίνει τίποτα»

Τατιάνα, 44 χρονών

« Η κόρη μου ντρέπεται για το σώμα της, έχει κάποια κιλά παραπάνω και αισθάνεται χάλια. Είναι και κάποια παιδιά που της το υπενθυμίζουν και την κάνουν να αισθάνεται άσχημα. Θέλει να κάνει δίαιτα για να σταματήσουν να τη κοροϊδεύουν αλλά της εξήγησα ότι δε φταίει η εμφάνιση της.»

Βαγγέλης, 57χρονών

«Ο γιός μου από τότε που πήγε στο λύκειο έχει ξεφύγει τελείως. Συνέχεια μου τηλεφωνούν άλλοι γονείς ότι κλέβει τα παιδιά τους, ότι τα χτυπάει. Με έχει απογοητεύσει.»

Bullying.
Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ποιος είναι ο θύτης και ποιος είναι το θύμα?

Προστατέψτε το παιδί σας και βρείτε ξανά την οικογενειακή σας γαλήνη.

Το bullying είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Από τη μια πλευρά το παιδί που εκφοβίζει και από την άλλη το παιδί που εκφοβίζεται. Έχει γίνει πολύς λόγος για τα θύματα και πολύ λίγος για τους θύτες. Και όμως και οι δύο έχουν προβλήματα.

Ποιος γονιός θέλει το παιδί του να βασανίζει άλλα παιδιά και ποιος γονιός θέλει το παιδί του να βασανίζεται. Μήπως και ο βασανιστής δεν είναι θύμα? Πόσα παιδιά θύματα του bullying καταφεύγουν αργότερα στον εκφοβισμό για να καλύψουν τις αδυναμίες τους.

Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να δούμε για να σταματήσουμε το bullying. Έχουμε να κάνουμε με τα δύσκολα παιδιά που εκδηλώνουν προβληματικές συμπεριφορές οι οποίες θέλουν ειδική αντιμετώπιση.

Δες πληροφορίες για το Σεμινάριο

Σε αυτό το σεμινάριο ελάτε να δούμε το bullying από την καλή και από την ανάποδη.

Bullying μάθε πως θα το σταματήσεις! Μάθε πως:

Υπάρχει σύγχυση για το τι είναι και τι δεν είναι  το bullying. Δεν πρέπει να ανησυχούμε με το παραμικρό πείραγμα αλλά πρέπει να ξέρουμε πότε τα πράγματα γίνονται σοβαρά.

Το bullying μπορεί να πάρει πολλές μορφές και να ξεκινήσει από το σχολείο και να φθάσει μέχρι το διαδίκτυο.

Θα δούμε από κοντά την ψυχολογία των θυτών και τι προκαλεί αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά.

Θα δούμε την ψυχολογία του θύματος και θα αναλύσουμε τον τρόπο σκέψης του και τη συμπεριφορά του.

Θα κατανοήσουμε τα κίνητρα του θύτη και τις βαθύτερες συναισθηματικές του ανάγκες που κρύβονται πίσω από το bullying.

Θα μάθετε τι θα πρέπει να κάνετε με το παιδί θύμα για να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την κατάσταση.

Θα πρέπει οι γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμπεριφερθούν με κατανόηση και αποφασιστικότητα απέναντι στα παιδιά τους.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου μπορούν να περιορίσουν σημαντικά το φαινόμενο μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για τη λύση του προβλήματος.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα μετά από μια τέτοια κατάσταση. Θα μάθουμε αποτελεσματικούς τρόπους για να τους τη παρέχουμε.

Θα δούμε γιατί το παιδί θύτης συμπεριφέρεται με τόση σκληρότητα και θα προσπαθήσουμε να του καλλιεργήσουμε τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Δήλωσε σήμερα συμμετοχή στο σεμινάριο για το Bullying!

Συχνές Ερωτήσεις

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε αίθουσες κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Σε όλα τα σεμινάριο δίνονται σημειώσεις και έντυπο υλικό.

Τα σεμινάρια γίνονται απογευματινές ώρες πέντε με εννιά κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται δύο διαλλείματα στα οποία προσφέρονται καφές, βουτήματα και πορτοκαλάδα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή  μέσω του site και την  φόρμα εγγραφής , μέσω τηλεφώνου ή ακόμα και να μας επισκεφθείτε στα γραφεία μας για μια κατ ιδίαν ενημέρωση.

 

Θα σας αλλάξει τη ζωή! Ότι και να σας προβληματίζει θα λυθεί μέσα σε αυτά τα σεμινάρια. Θα αλλάξετε τρόπο σκέψης  και θα δείτε νέους ορίζοντες να ανοίγονται μπροστά σας. Και βέβαια μετά το πέρας του σεμιναρίου θα πάρετε  βεβαίωση παρακολούθησης για το βιογραφικό σας.

Όσοι επιθυμούν υποστήριξη μετά το πέρας του σεμιναρίου υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε προσωπικές συνεδρίες.

Εισηγητές

screenshot.105

Αθηνά Μαξιμιάδη
Ψυχολόγος Υγείας Msc

Το bullying είναι μια κατάσταση που αφορά πολλούς περισσότερους από το θύτη και το θύμα, όπως είναι οι γονείς των παιδιών και το σχολείο.

Μέσα από απλές επεξηγείσεις και συμμετοχικές ασκήσεις, το φαινόμενο θα γίνει κατανοητό και θα αποδομηθούν αμφιβολίες και φόβοι των ενδιαφερόμενων, ενώ θα γίνουν ξεκάθαροι οι αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης.
Έτσι, θα εφοδιαστείτε με όλη τη γνώση για να το αναγνωρίσετε έγκαιρα και να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά, με γνώμωνα την εξέλιξη και των δύο πλευρών.

Δήλωσε συμμετοχή στο σεμινάριο που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το Bullying.

οπυκεΔημιουργήσαμε την Brain Academy την ελληνική εταιρία Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης.
Για να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, αλλά εφικτές και προσβάσιμες από όλους.
Σε τομείς που σχετίζονται με οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος σε αυτή τη ζωή, πάνω σε αυτόν τον πλανήτη (ακόμη και στην Κίνα).
Και εντέλει να θέσουμε τον πήχη ψηλά, πρώτα για εμάς κι έπειτα για όλους τους συνανθρώπους μας.
Είναι αλήθεια πως έχουμε μελετήσει κάθε παράμετρο για να τελειοποιήσουμε τα σεμινάριά μας που έχουν έναν πολύ απαιτητικό στόχο.
Την ανάπτυξη, τη μεγιστοποίηση και γιατί όχι την τελειοποίηση της δυναμικής των φυσικών χαρισμάτων σας και των ικανοτήτων σας. Τόσο σε προσωπικό, όσο σε επαγγελματικό επίπεδο.
Φυσικά και με τη βοήθεια της συμβουλευτικής που θα σας καθοδηγήσει ώστε να αποφασίσετε ποιο πρόγραμμα εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

 • Παρακολουθήστε το σεμινάριο δωρεάν – Μάθετε πώς.

  Ονοματεπώνυμο*

  Email:*

  Τηλέφωνο*

  Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Τηλ.218 2189297.

 • Αν είστε άνεργοι-φοιτητές-ΑΜΕΑ μπορείτε να συμμετέχετε στα σεμινάρια με έκπτωση 20%.

  Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής για να κατοχυρώσετε την θέση σας στο σεμινάριο και για να λάβετε ενημερωτικό υλικό – περίληψη του σεμιναρίου.
  Η πληρωμή της συμμετοχής γίνεται μεσώ τραπεζικής κατάθεσης.

  Ονοματεπώνυμο*

  Email:*

  Τηλέφωνο*


  Δηλώνω ότι είμαι, άνεργος ή ΑΜΕΑ ή Φοιτητής.

  Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Τηλ.218 2189297.

 • Πληρώστε μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου (μέχρι τέλος Ιουνίου) κατοχυρώνοντας ηλεκτρονικά την θέση σας

  – Προσοχή περιορισμένος αριθμός θέσεων για αυτό τον τρόπο πληρωμής.
  Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής για να κατοχυρώσετε την θέση σας στο σεμινάριο και για να λάβετε ενημερωτικό υλικό – περίληψη του σεμιναρίου.

  Ονοματεπώνυμο*

  Email:*

  Τηλέφωνο*

  Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Τηλ.218 2189297.

 • Πληρώστε την συμμετοχή σας μέχρι 25/5 και κερδίστε έκπτωση 30%!

  Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής για να κατοχυρώσετε την θέση σας στο σεμινάριο και για να λάβετε ενημερωτικό υλικό – περίληψη του σεμιναρίου.
  Η πληρωμή της συμμετοχής γίνεται μεσώ τραπεζικής κατάθεσης.

  Ονοματεπώνυμο*

  Email:*

  Τηλέφωνο*

  Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Τηλ.218 2189297.

 • Παρακολουθήστε το σεμινάριο δωρεάν* – Μάθετε πώς.

  Ονοματεπώνυμο*

  Email:*

  Τηλέφωνο*

  Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Τηλ.218 2189297.